Proiect social-filantropic ajuns la a VII-a ediție în Parohia „Sfinții Apostoli” din Bacău

Miercuri, 27 septembrie 2023, la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Bacău a avut loc a VII-a ediție a proiectului social-filantropic intitulat „Fă fericit un copil”, inițiat de către părintele paroh Constantin Abageru și părintele inspector Adrian Alexandrescu, preoții parohiei băcăuane, alături de domnișoara Carla Pișcu, asistentul social al parohiei. Donațiile din cadrul acestei inițiative au putut fi oferite cu sprijinul și dragostea familiei domnului Marius Baghiu, a colaboratorilor acestora, precum și a credincioșilor comunității parohiale. Materialele donate au constat în pampers pentru copiii cu vârsta între 0-2 ani, șervețele umede pentru copii și alte consumabile necesare copiilor internați în Secția de Recuperare pediatrică a Spitalului Județean Bacău, condusă de către doamna Cristea Carmen Ionela, medic primar pediatru. 

Materialele donate au fost duse în cadrul secției pentru a fi distribuite pe saloane, nu înainte ca preoții parohiei, alături de părintele Dan Rusu, capelanul Spitalului Județean Bacău și părintele Răzvan-Dimitrie Radu, asistentul social al Protoieriei Bacău, să binecuvânteze cele oferite și să rostească rugăciuni pentru personalul medical și toți copiii beneficiari ai serviciilor medicale din această secție.

Proiectul „Fă fericit un copil” se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și își propune colectarea celor necesare anumitor secții ale spitalului pentru ca mai apoi să fie oferite celor care din binecuvântate pricini se află acolo și au trebuință pentru acestea.

Având o permanentă implicare și dragoste pentru pacienții secțiilor Spitalului Municipal, părintele Constantin Abageru a menționat în cuvântul său bucuria și dorința de a se implica și pe viitor în astfel de activități, dorind ca ajutorul Bisericii să contribuie la tămăduirea oamenilor, mulțumind totodată pentru devotamentul și sârguința cu care tot personalul medical răspunde nevoilor comunității. 

You may also like...