Parohia „Sfinții Voievozi – CFR” din Bacău a derulat Școală de Vară pentru copiii din comunitate

În săptămâna 24-28 iunie, Parohia Sfinții Voievozi-CFR din Protopopiatul Bacău, a organizat școala de vară, program dedicat tinerilor de toate vârstele care doresc frumosul în viața lor și a celor din jur. Având astfel binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoții Ioan Arsâne și Iulian –Ciprian Bertea, având sprijinul cadrelor didactice de la școala din proximitatea bisericii, au adăugat un zâmbet, o clipă de frumos și o rugăciune în sufletele copiilor nerăbdători.

Pe parcursul a cinci zile, copiii au cântat, s-au jucat, au participat la activități catehetice și ludice, în cadrul cărora au învățat cât este de important să se bucure unii de alții, să comunice și să colaboreze.

Scopul acestui proiect  promovează socializarea, adaptarea la celălalt, prin respectarea regulilor de grup, copiii implicați învățând să descopere, să comunice, să aibă încredere în ei și în ceilalți dar și dorința nobilă de a crea o legătură de suflet între copii și parohie și, totodată, de a le oferi celor mici o experiență inedită, în cadrul vacanței mari, de creștere spirituală și de dezvoltare personală.

 Fiecare zi a debutat cu rugăciune, iar copiii au participat la Cateheză, învățând că întotdeauna lucrul cel bun începe cu Dumnezeu. Şcoala de vară este un proiect care răspunde așteptărilor copiilor precum și părinților acestora, activități care să-i țină aproape de biserică, să le ofere o alternativă valoroasă de petrecere plăcută și instructivă a vacanței.

Efectele participării la un astfel de program se regăsesc în impactul semnificativ asupra creșterii și dezvoltării armonioase a micilor creștini pe termen lung, dar și în consolidarea legăturii dintre Biserică, Familie și Școală.

Activitatea Școlii de Vară  s-a încheiat cu participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea copiilor, dorința tuturor fiind o nouă și apropiată întâlnire.

Preot Iulian-Ciprian Bertea

You may also like...