Zile dedicate Școlii de Vară pentru copiii Parohiei Valea Hogei din Protoieria Bacău

În zilele de după praznicul Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Valea Hogei a avut loc prima ediție a Școlii de Vară intitulată în mod generic „Școala, natura și biserica”.  Pe parcursul celor patru zile dedicate exclusiv lor, tinerii au desenat, au cântat și s-au jucat în mijlocul naturii pline de peisajele impresionante ale parohiei lor. 

În cea din urmă zi a Școlii a avut loc și o excursie în Municipiul Bacău alături de câțiva copii din Parohia Fântânele, coordonați de către părintele Bogdan Neacșu și de către părintele Gabriel Ichim, parohul Bisericii dedicate persoanelor cu deficiențe de auz din Bacău, aflată sub ocrotirea „Sfântului Andrei Criteanul” . Obiectivele vizitate de cei aproape 40 de copii au fost Biserica parohiei „Sfântul Andrei Criteanul” ,unde părintele Ichim Gabriel le-a prezentat istoricul acestei parohii și le-a vorbit despre bucuria de a ajuta pe aproapele care nu îți poate mulțumi decât prin liniștea rugăciunii sale. După aceasta s-au citit rugăciuni pentru școlari, dar și pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

Al doilea obiectiv al zilei a fost vizita la Observatorul astronomic din oraș. Aici, tinerii au putut afla curiozități și generalități despre Sistemul Solar și despre modul în care planetele și universul sunt cercetate de către oamenii din domeniu. Al treilea popas a fost la Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu” din Bacău, unde au fost purtați de către ghidul muzeului prin toate încăperile, primind explicații și lămuriri la toate curiozitățile specifice vârstei.

A patra oprire a grupului a fost la Căminul pentru vârstnici „Brațele părintești”, unde copiii au prezentat un program artistic pregătit cu atenție sub ascultarea doamnelor învățătoare Maria Irimia, Mioara Răchită și Iuliana Răchită. La finalul programului, tinerii au fost invitați de către părintele Gabriel la o agapă, urmată de o activitate de tip punte între generații într-o sală special amenajată.

Pe această cale, părintele Dorin Mitrea, parohul bisericii din Valea Hogei aduce mulțumiri tuturor voluntarilor implicați în bunul mers al activităților din cadrul Școlii de Vară, precum și părintelui Gabriel Ichim care s-a îngrijit de vizita copiilor la toate obiectivele din Bacău, cadrelor didactice implicate, dar și domnului Costel Baciu primarul comunei Lipova, care a pus la dispoziție cele două microbuze pentru deplasarea copiilor. Până la următoare Școală de Vară ce va avea loc anul viitor, părintele Dorin, alături de tinerii păstoriți va iniția și alte activități ziditoare de suflet și benefice timpului copilăriei lor.

You may also like...