În Parohia Valea Seacă din Protoieria Bacău a fost instalat un nou preot paroh

Duminică, 8 octombrie 2023, la Parohia Valea Seacă din Protoieria Bacău a avut loc un moment de mulțumire și bucurie duhovnicească prilejuit de numirea unui nou preot paroh. În mijlocul comunității, delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-a aflat părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, care a prezentat comunității de credincioși pe părintele Nicolae Luca, hirotonit preot pe seama acestei parohii. 

Părintele Nicolae va continua în această parohie activitatea misionar-pastorală și cultural-duhovnicească a părintelui Moldoveanu Odorel Jannine, care a ajuns la vârsta pensionării după o activitate de peste 40 de ani în fața Sfântului Altar. 

Cu acest prilej, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea ierarhului pentru suflarea de credincioși, a dat citire deciziei de numire a noului preot și a înmânat în mod simbolic părintelui Nicolae, Sfânta Evanghelie ca semn al faptului că preotul se adresează mulțimii având în minte și în inimă Cuvântul revelat care pătrunde în sufletele celor păstoriți, spre mântuirea lor. 

De asemenea, chiriarhul a transmis părintelui Moldoveanu o onorabilă distincție de vrednicie la plinirea anilor de slujire în administrația parohială, drept recunoștință pentru osteneala cu timp și fără timp, pe care părintele a arătat-o de-a lungul anilor, pentru slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui. 

You may also like...