Peste 50000 de lei, valoarea ajutoarelor oferite de Protoieria Bacău pentru sinistrați

Campania de susținere a familiilor sinistrate din județul Bacău, inițiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim, a fost un model de ajutorare a aproapelui. Prin implicarea preoților și credincioșilor din Protopopiatul Bacău, peste 27 de tone de alimente, apă, haine, electrocasnice și alte produse neperisabile au fost împărțite în localitățile sinistrate din județul Bacău.

1_7
2_7
5_3
17_0

Prin implicarea preoților și credincioșilor din Protopopiatul Bacău, familiilor sinistrate din localitatea Helegiu le-au fost oferite ajutoare constând în alimente, haine, bunuri materiale și alte produse în valoare totală de peste 50000 lei.

Acesta este rezultatul unei campanii în care băcăuanii au răspuns la îndemnul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim care, imediat după ce a aflat de suferințele provocate de revărsarea apelor, s-a implicat personal în demararea strângerii de ajutoare. În cele două etape ale acestui amplu angajament din partea comunităților băcăuane, la bisericile parohiale aflate în raza Protoieriei Bacău s-au colectat felurite produse alimentare neperisabile, haine, electrocasnice și altele, toate acestea depășind 27 de tone.

”Din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, clerul și poporul credincios a dat dovadă de solidaritate față de cei afectați de inundații. Astfel, începând cu ziua de duminică, 5 iunie a.c, în toate bisericile Eparhiei s-a organizat o colectă de bani, alimente și bunuri materiale pentru ajutorarea celor care au suferit de pe urma inundațiilor. Protoieria Bacău a demarat această acțiune, procedând la predarea–primirea donațiilor colectate din parohiile administrației noastre în cele două etape ale colectei, totul fiind centralizat și depozitat la sediul Protopopiatului Bacău din strada 9 Mai nr. 48. În prima etapă, miercuri 8 iunie, produsele colectate, în greutate de 11,460 tone au fost împărțite de delegația Protoieriei Bacău în localitatea Helegiu, Protopopiatul Onești, județul Bacău, greu afectată de inundații, iar joi, 16 iunie, a fost finalizată cea de a doua etapă a colectei, transportul realizându-se, de această dată, cu mai multe mașini. Valoarea totală a acestor ajutoare s-a ridicat la suma de 55418 lei”, a declarat preotul Costică Busuioc, protopop de Bacău.

You may also like...