Proiect parohial ,,Povestea cu ghetuțe”, la Parohia Holt

De ziua Sfȃntului Ierarh Nicolae, 6 decembrie 2021, copiii parohiei Holt s-au bucurat, ca în fiecare an, de daruri din partea Moşului cel Bun şi Sfȃnt. În prima parte a zilei, după săvȃrşirea Sfintei Liturghii, cu binecuvȃntarea Ȋnaltpreasffințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în cadrul unui nou proiect parohial intitulat ,,Povestea cu ghetuțe”, copiii Şcolii Gimnaziale Holt, însoțiți de cadre didactice, au colindat pe toți creştinii prezenți la biserică şi au primit darurile mult aşteptate din partea Moşului Nicolae.

Povestea frumoasă a continuat şi după-amiază, cȃnd, la Centrul de Zi pentru copii, ,,Sfȃntul Arhanghel Rafail” Holt, prin organizarea Asociației ,,Totul pentru un surȃs”, Moş Nicolae a dăruit dulciuri, dar şi ghetuțe călduroase, tuturor celor 24 de copii, beneficiari ai proiectului.

De trei ani, de când ne-am cunoscut, tot într-o zi de Sfântul Nicolae, suntem alături de copiii de la Holt și de familiile lor, care au nevoie de susținere permanentă, cu daruri specifice tuturor sărbătorilor din an, rechizite, alimente necesare pe perioada de pandemie. Deja suntem o mare familie, copiii ne iubesc și ne sunt recunoscători pentru dăruire și empatie. Suntem tare fericiți să putem dărui și anul acesta ghetuțe călduroase de iarnă, marca Marelbo, tuturor copiilor de la Centrul de Zi, multe dulciuri delicioase, pizza și baloane speciale. Activitatea este una filantropică, prin care ne propunem, pe termen lung, conștientizarea de către comunitate a nevoilor reale ale semenilor noștri, dar și sprijinirea concretă a copiilor și tinerilor ce provin din medii defavorizate, precum și a familiilor acestora, cât și a copiilor cu orice formă de dizabilitate, a copiilor orfani sau abandonați.” (Tania Diaconu – Asociația ,,Totul pentru un surâs”).

Copiii s-au pregătit cu bucurie pentru oaspeții de astăzi și au cântat colinde și împreună cu invitații noștri; am făcut bradul din vreme la centrul nostru,  apoi am desfăcut darurile și am probat cu mare drag ghetele frumoase și călduroase. Mulțumim  frumos sponsorului și tuturor celor implicați în dăruire și de asemenea, tot respectul Asociației Totul pentru un surâs, pentru organizarea impecabilă și grija deosebită la detalii. Domnul să vă răsplătească cu sănătate și pace lăuntrică”. (Preot Adam Iulian- Parohia Holt).

„Povestea cu ghetuțe” e un nou proiect de suflet, unde suntem implicați cu tot dragul, pentru că a dărui este un privilegiu, iar generozitatea există în a face ceva, unde și când trebuie și este o reală nevoie de sprijinul nostru. Bunătatea este percepută ca o calitate, chiar una supremă, dar nu e atât de complexă precum pare, pentru că toți mai avem, ceea ce se cheamă conștiință și mai sunt printre noi, oameni capabili și dornici să redea concret înțelesul cuvintelor „compasiune” și „empatie”. A fi bun este o atitudine constantă, o trăsătură de caracter omniprezentă în fiecare dintre noi, care până la urmă, nu facem decât să fim mai buni cu noi înșine. A fi generos înseamnă a gândi cu respect, a iubi cu inima și a împărți zâmbete, dăruind cu tot sufletul.

A fost o reală încântare să fiu prezentă în mijlocul acestor copii frumoși care s-au bucurat din tot sufletul de toate darurile și sunt impresionată de căldura cu care ne-au primit în mijlocul lor, de surâsurile sincere și de colindele frumoase cu care ne-au răsplătit.” (Irina Doman- Director Family Film Entertainment).

You may also like...