Ședință de lucru Pro Vita la Centrul Eparhial de la Roman

Marți, 29 octombrie, la Centrul eparhial Roman a avut loc o ședință la care au participat 30 de preoți și profesori de la catedra de religie, preoții coordonatori cu responsabilități Pro Vita și preoții responsabili de activitatea catehetică și de tineret din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei. Bucuria de a afla despre aceste noi inițiative a fost dublată de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

whatsapp_image_2019-10-30_at_20.15.10
whatsapp_image_2019-10-30_at_20.15.06
whatsapp_image_2019-10-30_at_20.15.08
whatsapp_image_2019-10-30_at_20.15.16
whatsapp_image_2019-10-30_at_20.15.18

La invitația Sectorului Social Filantropic de la Roman prin departamentul Pro Vita, în parteneriat cu Sectorul Cultural și cu prezența părintelui Valentin Băltoi, consilier eparhial, a preotului Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial pentru catehizare și activități cu tineretul, și a preotului Alexandrescu Adrian, inspector școlar pe disciplina Religie din cadrul ISJ Bacău, activitatea a avut ca obiectiv aprofundarea de informații cu privire la campania “De ce?”, desfășurată de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei în județul Iași. 

Invitata întâlnirii a fost doamna Sorina Topliceanu de la Iași, cea care coordonează și desfășoară această campanie adresată tinerilor elevi, oferindu-le informații despre viața intimă, bolile cu transmitere sexuală, implicațiile morale și fizice în cazul unui avort etc.
Profesorilor prezenți li s-au adus la cunoștință toate detaliile privitoare la derularea acestei campanii în școlile din marile orașe ale Eparhiei Romanului și Bacăului, aceștia primind totodată și materialele auxiliare și  necesare în cadrul campaniei.
La final, părintele consilier eparhial Eugen Ciprian Ciuche a prezentat celor prezenți un nou proiect filantropic menit să vină în sprijinul copiilor și familiilor cu situație financiară precară, care se va desfășura în lunile noiembrie și decembrie în instituțiile de învățământ din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
Bucuria de a afla despre aceste noi inițiative a fost dublată de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a apreciat nevoia implicării preoților și profesorilor de religie în proiecte menite să reamintească tinerilor de valorile sociale și morale la care aceștia trebuie să se raporteze în cadrul relațiilor intime.

You may also like...