Cateheză și ateliere de creație pentru copii derulate de Catedrala Sfântul Nicolae din Buhuși

Marți, 12 aprilie 2022, Catedrala „Sfântul Nicolae” din Buhuși a avut ca oaspeți elevi din învățământul primar de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”. Sub coordonarea doamnei Director Emanuela Cozma, a doamnei profesoare de religie Elena Untea și a doamnelor învățătoare, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-au desfășurat două tipuri de  activități: una catehetică și una creativă, legate de sărbătoarea Învierii Domnului.

Prin grija părintelui paroh Vasile Cozma, elevii au fost primiți de către părintele Sorin Munteanu, care a vorbit despre post ca perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului, importanța rugăciunii în viața omului și, mai ales, necesitatea faptelor bune și a milosteniei ca factori ce dau valoare credinței noastre. Elevii au primit Sfânta Taină a Împărtășaniei, apoi s-a desfășurat un atelier de desen specific anotimpului de primăvară și perioadei pascale. La finalul activităților, copiii au primit dulciuri și iconițe din partea părintelui paroh.

Tot în această zi, prin delegarea părintelui paroh Vasile Cozma, părintele Sorin Munteanu, a participat la o activitate desfășurată în cadrul Grădiniței nr. 1 , „Ștefan cel Mare”. La această acțiune au fost prezenți aproximativ 50 de copii din grupe diferite ale grădiniței, care, alături de părintele Sorin și de doamnele educatoare, au vizionat un film animat despre Pătimirile Mântuitorului Iisus Hristos.

După vizionare, cei mici au dat răspunsuri la întrebările formulate pe baza celor vizionate. A urmat apoi o activitate cu copiii din grupa mare, având că scop învățarea încondeierii ouălor, cu motive personalizate, fiecare dând frâu liber imaginației creatoare.

Părintele Sorin a mulțumit copiilor pentru răbdare și implicare, doamnelor educatoare pentru găzduire, efortul acestora fiind răsplătit cu dulciuri din partea parohiei buhușene.

You may also like...