Spiridon – ,,Sfântul care-și părăsește racla”

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi – 12 decembrie 2015,  în parohia Viforeni a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral misionar ,,Preot profesor Constantin Galeriu”.

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
DSCN1095
DSCN1096
DSCN1097
DSCN1098
DSCN1101
DSCN1108
DSCN1113
m
unnamed

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi – 12 decembrie 2015,  în parohia Viforeni a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral misionar ,,Preot profesor Constantin Galeriu”. Bucuria duhovnicească a întâlnirii a fost amplificată de prezența unei relicve sfinte din viața sfântului Spiridon, păstrată cu mare evlavie de către credincioși: papucul Sfântului Ierarh Spiridon. Acest moment a a fost un prilej în care toți cei prezenți au putut să se închine și să ia binecuvântarea Sfântului ierarh. Sub protia PC. protoiereu Costică Busuioc, soborul de preoți prezenți a săvârșit Acatistul Sfântului Spiridon –  Mare făcător de minuni. După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, părintele Bădăluță Vasile, preot paroh la parohia Răcătău, a prezentat viața și activitatea Sfântului Spiridon ce are moaștele păstrate în catedrala cea mare din insula Corfu – Creta.

Sfântul Spiridon pleacă, periodic, din racla sa pentru a-i ajuta pe oamenii care îl cheamă în rugăciune. Datorită minunilor săvârșite în întreaga lume, Sfântul a fost numit ,, Sfântul Călător”. Potrivit unor evlavioși părinți ai locului, pentru perioade scurte de timp, cinstitele moaște ale sfântului nu mai sunt prezente în racla din catedrală, iar atunci când acestea revin, în chip minunat, ele sunt calde și prăfuite. În contextul celor prezentate , părintele protoiereu a rostit un cuvânt de învățătură pentru tânăra generație, care poate lua ca model viața sfinților, mai ales într o societate profund marcată de ateism.

Preoții care au participat : gazda noastră, părintele Frasin Gelu, părintele Cucu Petru –parohia Horgești, părintele Irimia Laurențiu – parohia Galeri, părintele Liche Vasile – parohia Poieni, părintele Liviu Tătaru – parohia Parincea, părintele Bertea Iulian – parohia Botești, părintele Harjan Iulian – parohia Zlătari și părintele coordonator de cerc, Pruteanu Daniel – parohia Bibirești. Răspunsurile și cântările de la Sfânta Liturghie au fost date de soborul maicilor de la Mănăstirea ,,Sfântul Ierarh Nicolae” – Parincea și Mănăstirea Mâlosu. A mai participat părintele Ignatie, maica stareță de la Mănăstirea Mâlosu, părintele Efrem de la Mănăstirea Măgura – Târgul Ocna și părintele Calinic de la Mănăstirea ,,Sfântul Nicolae” – Parincea.

You may also like...