Sprijiniți Proiectul: „Sănătate la un click distanță”, Telemedicina pentru bolnavii din mediul rural

Ascociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja are nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a salva sute de vieți.

În mod paradoxal, fără să donați nici măcar un leu, aveți posibilitatea să ajutați la salvarea a sute, poate mii de oameni din mediul rural, mai ales copii, care nu au acces la actul medical.

Doar scanând un bon, puteți deveni salvatorii acestor persoane aflate în situație de risc.

header_image
1
1-16
img-20190611-wa0001

CUM ESTE POSIBIL?

PROFI oferă șansa fiecărui om din cei peste un milion de clienți, să se poată implica în cadrul campaniei și să poată ajuta. Tot ce trebuie să facă este ca, în perioada 9 septembrie – 13 octombrie 2019, după ce primește bonul de casă de la oricare magazin PROFI din toată țara, să îl scaneze la infochioșcurile prezente în fiecare magazin. Astfel, el poate alege către care dintre ONG-urile participante să își îndrepte votul.

 „SĂNĂTATE LA UN CLICK DISTANȚĂ” este proiectul afișat la infochișcurile amplasate după casele de marcat prin care Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” va putea implementa în județul Bacău această nouă tehnologie medicală numită TELEMEDICINA., ajutând copiii din mediul rural dar și alte persoane vârstnice sau imobilizate izolate sau care nu au acces la actul medical.

CARE ESTE MECANISMUL CAMPANIEI ?

La sfârșitul campaniei, suma de 1.500.000 lei va fi împărțită în mod proporțional către ONG-uri, în funcție de alegerile exprimate de către clienți

 În acest mod, PROFI nu doar face cunoscute poveștile celor din spatele cauzelor sociale, ci ajută cu adevărat cauzele și misiunile ONG-urilor participante, prin implicarea activă a clienților săi.

ÎN CE CONSTA PROIECTUL NOSTRU ?

                Proiectul nostru propune crearea unui sistem de prevenție, diagnostic și dispensarizare a bolilor cronice prin soluții de telemedicină, care cuprinde o stație centrală/fixă, în Timișoara/sau in marile orase, unde medicii specialiști recepționează/efectuează consultații și investigații specifice la distanță, în timp real, și mai multe stații periferice/mobile, în zone rurale, fără servicii medicale specializate,  unde medicul de familie, sau un medic generalist, conectează echipamentul la pacient și transmite investigația către medicul specialist.

                Stația centrală/fixă este compusă din desktop, monitor HD, sistem audio-video, internet fibră optică, soft dedicat pentru telemedicină,  acces la sistemul de telemedicina Profilaxis TELEMED. Aici medicii specialiști recepționează consultația transmisă de medicul generalist din stația periferică, putând efectua toate măsurătorile specifice unei investigații, poate comunica cu pacientul și cu medicul generalist. Consultația se finalizează cu o scrisoare medicală, schemă de tratament, și eventual recomandarea pentru alte investigații medicale. În stația fixă, pentru recepția consultațiilor transmise, vor lucra medici din specialitățile: cardiologie, boli interne, endocrinologie.  

ÎN CONCLUZIE…

Cu bonul scanat după casa de marcat și optând pentru  „SĂNĂTATE LA UN CLICK DISTANȚĂ”,  în perioada 9 septembrie – 13 octombrie, perioada acestei campanii,   putem cu toții pune umărul la un proiect social si medical pe care Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, în calitate de beneficiar, il va putea implementa cu sprijinul logistic al Federației Filantropia a Patriarhiei Române,  titularul acestui proiect.

Oamenii bolnavi  vă vor rămâne pe viață recunoscători!!!

You may also like...