Taina Sfântului Maslu la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău

În ziua de 10 februarie 2016, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, s-au desfășurat o activitate din cadrul Programului Social Eparhial ”Bolnav am fost și M-ați cercetat”.

1
3

Astfel, prin această activitate s-a venit în sprijinul persoanelor aflate în suferință în cadrul spitalului, făcând referire şi la Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, (24 martie 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC).

Pentru început, la orele 17, a fost săvârșită sfinţirea mică a apei şi Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de 5 preoți, astfel dorind a aduce alinare și mângâire suferințelor celor care petrec perioade lungi de timp pe patul de spital (celor diagnosticați cu TB), dar și celorlalți care poartă o luptă bolile  respiratorii.

La finalul sjujbei, a fost transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, de către preotul slujitor din cadrul spitalului, pr. Ionuţ-Alin Afrenţoaie, precum și mesaje de apreciere pentru personalul medical fiind oferite icoane cu Sfântul Ierarh Spiridon, ocrotitorul Paraclisului și a Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău.

(Pr. Ionuţ-Alin Afrenţoaie)

You may also like...