„Vacanță în tinda Bisericii” la Parohia Berești-Bistrița II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfinții Voievozi” Berești-Bistrița II, sub îndrumarea preotului paroh Rotaru Ștefan-Ovidiu, s-a desfășurat în perioada 26 iulie – 06 august 2021 proiectul „Vacanța de vară în tinda Bisericii” – ediția a II-a. Curtea „Bisericii din Vale”, a găzduit timp de zece zile un număr de 34 de copii care, cu veselia lor au readus bucuria copilăriei în sufletele tuturor celor implicaţi.

Pe parcursul celor două săptămâni, copiii au fost creativi, s-au întrecut în diverse activități desfășurate în aer liber, și-au testat abilitățile de brutari sub îndrumarea voluntarilor și a părintelui paroh. Totodată, din dorinţa de a aduce cât mai multe informaţii noi şi folositoare au fost invitaţi polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității – I.P.J. Bacău, care au prezentat copiilor informații cu caracter preventiv, având tematici diferite: prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, măsurile preventive a violențelor, reguli de circulație etc. Acestora li s-au alăturat și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Ștefan cel Mare” Bacău.

În scopul informării, educării și conștientizării efectelor consumului de tutun, alcool și droguri, ni s-au alăturat specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău – Agenția Națională Antidrog, care au desfășurat un număr de patru activități.

Activitate de informare preventivă au desfășurat, în cadrul școlii de vară, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău. Temele abordate au fost următoarele: măsuri și reguli de comportare în domeniul situațiilor de urgență, Sistemul Național pentru Apeluri de Urgență 112, promovarea programului „Salvator din Pasiune”.

Nu au stat deoparte nici profesorii de religie ortodoxă care ni s-au alăturat prin prezența doamnei profesoare de religie, Neculcea Maria-Manuela – dir. adj. al Școlii Gimnaziale „Constantin Platon” din Bacău, care a reușit să țină „cu sufletul la gură” pe îngerașii noștri ce au primit cu mare interes activitatea desfășurată împreună cu doamna profesoară. Pentru o zi voluntar a fost și doamna Măciucă Alina-Maria care a angrenat copiii în jocuri distractive.

Ediția a II-a a școlii de vară în tinda Bisericii s-a încheiat la data de 6 august 2021 cu o excursie pe Ceahlău unde este sărbătorită „Ziua Muntelui Ceahlău” și totodată hramul Mănăstirii „Schimbarea la Față”.

Și anul acesta, proiectul „Vacanță în tinda Bisericii” s-a dovedit a fi o variantă preferată a petrecerii timpului liber de către copii. Mulțumim părinților și bunicilor pentru încrederea acordată, mulțumim echipei de voluntari de la Parohia Lazaret Bacău care ni s-a alăturat în penultima zi, precum și familiilor care au asigurat câte o gustărică copiilor la prânz. (Pr. Ş.O.R.)

You may also like...