,,Ziua milei creştine” în parohia Fundeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în parohia Fundeni s-a desfăşurat acţiunea socială, misionară şi filantropică intitulată ,,Zilele milei creştine” în perioada 2-4 aprilie. Titlul acţiunii a fost inspirat de cuvintele Mântuitorului: ,,Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc, însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau, gol am fost şi M-aţi îmbrăcat, străin am fost şi M-aţi primit.” (Matei 25;35)

20180404_100551
20180404_141447
20180404_100119
20180311_102653
20180404_100112

În această perioadă binecuvântată a primelor zile din Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului Hristos, credincioşii parohiei au fost îndemnaţi să lucreze cu multă luare aminte toate faptele cele bune, cu atenţie spre rugăciune şi spre milostenie. Cei învrăjbiţi să se ierte unul pe celălalt, cei mai cu dare de mână să miluiască pe cei aflaţi în necazuri şi nevoi, cei ce au să ajute după puterile lor pe ceilalţi. În Sfânta şi Marea zi de Miercuri, din zorii zilei, pr. Alexandru Croitoru a mers pe la casele celor bolnavi ce nu se pot deplasa, spovedindu-i şi împărtăşindu-i cu Sfintele Taine. S-au făcut Ceasurile, s-a citit Sinaxarul şi au rămas apoi la spovedit copii din satul Chiticeni şi s-au împărtăşit primind fiecare câte o iconiţă cu Învierea Domnului şi o cărticică cu ,,Învăţături creştine”. 14 dintre copii au primit daruri de haine adunate de preotul paroh de la binefăcători din Bacău.

Menţionăm că în parohia Fundeni, satul Chiticeni, în primele 3 Duminici ale Postului Mare, apoi în următoarele 3 sâmbete s-au organizat cu ajutorul câtorva enoriaşi dar şi a unor binefăcători din Bacău, câte o masă caldă pentru 50 de persoane. Toate acestea au fost organizate pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe, pentru prevenirea abandonului şcolar, pentru îmbunătăţirea relaţiilor copii-părinţi, copii-Biserică.

În încheierea activităţii din Miercurea Mare, preotul Alexandru Croitoru a rostit un cuvânt de învăţătură şi a împărţit tuturor celor prezenţi foi cu rugăciunea ,,Doamne şi stăpânul vieţii mele” a Sf. Efrem Sinul, iconiţe şi cărţi duhovniceşti. A mulţumit d-lui Ionel Rusei, director Docuprint SRL şi d-lui Viorel Medveţki, director Rovimed pentru generozitatea cu care au oferit materialele didactice şi cărţile de învăţătură şi tuturor celor implicaţi în activitatea socială şi filantropică.

(Pr. Alexandru Croitoru )

You may also like...