Acoperământul Maicii Domnului serbat la Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Bacău

În Parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu prilejul hramului bisericii închinat ,,Acoperământului Maicii Domnului” a fost timp de două zile o atmosferă duhovnicească cu totul specială. Astfel, joi 30 septembrie 2021 a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia. Serbarea a continuat vineri, 1 octombrie a.c. cu oficierea Sfintei Liturghii de către preotul paroh Gabriel-Radu Ichim și de preotul împreună slujitor Daniel-Ionel Marari alături de preoții invitați la hram și în prezența credincioșilor.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  parohia din zona de nord a orașului Bacău și-a serbat hramul primit la târnosirea altarului în anul 2010, ce o are ca ocrotitoare pe Maica Domnului.

Astfel, joi seara, un sobor de preoți coordonați de preotul protopop Eugen Ciprian Ciuche a oficiat așa cum se obișnuiește  la bisericile parohiale, în ajunul sărbătorilor mari (praznice, sfinţi cu Priveghere, hramuri), slujba Vecerniei unită cu Litia. 

Părintele protopop a felicitat misiunea parohiei băcăuane și implicarea celor doi preoți împreună slujitori în proiectele sociale și catehetice.

Sărbătoarea parohiei a continuat în ziua de vineri, 1 octombrie a.c. prin cinstirea Acoperământului Maicii Domnului, cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie celebrată  de către un sobor de preoți și în prezența credincioșilor băcăuani. 

La finalul Liturghiei a fost oficiat un parastas pentru ctitorii sfântului locaș mutați la Domnul fiind totodată împărțite și pachete cu mâncare caldă pentru aproximativ 200 de persoane.

You may also like...