Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veşnice.

ips_eftimie_mic
ips_eftimie_mic (1)

Cu acest prilej, va fi oficiată, cu începere de la ora 08.15 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Aceasta va fi urmată de rânduiala Slujbei Parastasului care va fi oficiată către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.  La eveniment sunt așteptați să participe preoți romașcani, clerici din întreaga eparhie, precum și credincioși care vor dori să aducă un pios omagiu ierarhului de vrednică pomenire, Eftimie Luca.

Cei prezenți se vor deplasa apoi la mormântul ierarhului Eftimie, unde, după rostirea rugăciunilor specifice, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim va împărtăși celor prezenți un cuvânt de învățătură în care va evidenția personalitatea predecesorului său și activitatea împlinită de acesta pe scaunul vlădicesc de la Roman de-a lungul celor aproape patru decenii de arhierie. La final, credincioșilor și pelerinilor le vor fi împărțite pachete cu alimente. (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...