Prima Liturghie arhierească din programul sărbătorii Sfintei Parascheva

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit astăzi, 11 octombrie 2019, Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

În prezenţa unui număr mare de pelerini, Ierarhul a slujit prima Liturghie din cadrul sărbătorii Sfintei Parascheva din acest an (11-15 octombrie). Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala „Apostolii” a protopopiatelor 1 Iaşi, 2 Iaşi şi 3 Iaşi, dirijată de către preotul Constantin Nichifor Hrestic.

La final, IPS Părinte Ioachim a adresat un cuvânt de învăţătură în care a remarcat că Sfânta Cuvioasă Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, adună în fiecare an zeci de mii de pelerini.

„Bisericile ortodoxe răspândite pe faţa pământului mărturisesc credinţa neclintită în puterea dată Sfintei Cuvioase Parascheva. Ocrotitoarea Moldovei este una dintre cele mai iubite sfinte mijlocitoare pentru noi, creştinii din Moldova. Sfânta a oferit secole la rând ajutor. Noi purtăm acest ajutor asemeni unui balsam în sufletele noastre. Lacrimile pe care le vărsăm înainte de a ne apropia de racla cu sfintele moaşte sunt şterse de Dumnezeu prin rugăciunile Sfintei Parascheva”, a menţionat IPS Părinte Ioachim.

Amintim că Sfânta Liturghie a putut fi urmărită prin intermediul unor ecrane de mari dimensiuni de pelerinii aşezaţi la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva. Transmisiunea a fost asigurată de către echipa Doxologia Media din cadrul Sectorului cultural și Comunicații media al Arhiepiscopiei Iaşilor.

DOXOLOGIA.RO

You may also like...